UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ГПУ отримала інформацію про всі дзвінки британського посіпаки терористів Філіпса за 3 роки

Печерський райсуд надав Головній військовій прокуратурі ГПУ доступ до інформації про телефонні переговори британського журналіста телеканалу Russia Today Грема Філліпса з 1 квітня 2014 року

Про це йдеться в визначеннях суду від 15 лютого, передає Depo.ua із посиланням на LB.

Згідно з ними, Головна військова прокуратура в рамках розслідування кримінальної виробництва щодо діяльності самопроголошених "Л-ДНР" зацікавлена ​​в доступі до інформації про мобільні переговори британського журналіста Філліпса, який підтримує бойовиків на Донбасі і висвітлював події для російських телеканалів.

"У той же час встановлено, що підданий Великої Британії, британський блогер, який у березні 2015 року був співробітником російських державних телеканалів Russia Today і "Звезда", з початком подій на Евромайдані і досі активно пропагує і поширює матеріали антиукраїнського характеру, пов'язані з вищезгаданими терористичними організаціями", - сказано в судовому документі.

Відзначається, що Філліпс на Донбасі співпрацював з керівниками незаконних збройних формувань "Сомалі" (позивний "Гіві") і "Спарта" (позивний "Моторола").

Прокуратура заявляє, що громадянин Великої Британії здійснює активну інформаційно-пропагандистську діяльність самопроголошених "ДНР" та "ЛНР".

Встановлено, що під час перебування на території України, в тому числі в зоні проведення антитерористичної операції Філліпс користувався власним мобільним терміналом з сім-картами оператора мобільного зв'язку МТС і lifecell, за допомогою яких спілкувався з представниками бойовиків з приводу висвітлення їх діяльності, отримував від них інформацію по зйомці репортажів, під час яких допитував українських військовополонених.

Суд надав слідчим доступ до всієї інформації про переговори по мобільному телефону Філліпса за період з 0:00 1 квітня 2014 по 0:00 31 січня 2017 року.

Нагадаємо, що посол України в Британії потроллила Філіпса, пообіцявши йому дати інтерв'ю в офісі СБУ – а тому така ідея чомусь не сподобалася.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme