Додон висунув ультиматум НАТО

Якщо бюро НАТО відкриють в Кишиневі в цьому році, то в наступному, після проведення парламентських виборів, його закриють

З такою ультимативною заявою виступив президент Молдови Ігор Додон під час інтерв'ю телеканалу "Росія-24", передає Depo.ua.

"З цього питання на минулому тижні у мене були дискусії з урядом, вони поквапилися підписати угоду про його (бюро НАТО - ред.) відкриття до мого приходу на посаду, розуміючи, що я його заблокую. Тому угода підписана. Вона була схвалена парламентом", - прояснив ситуацію Додон.

Крім того, він заявив про намір запропонувати керівництву НАТО угоду про визнання нейтралітету республіки з боку альянсу. "Я виступив з ініціативою і запропонував це НАТО, щоб ми підписали разом певну декларацію, що НАТО визнає нейтралітет республіки. Протягом наступних місяців, наступних років міжнародне визнання нейтралітету республіки буде одним з основних факторів і умов для вирішення придністровської проблеми", - сказав лідер Молдови.

Нагадаємо, уряд Молдови і керівництво НАТО підписали Угоду про відкриття офісу Альянсу в Кишиневі. Планується, що офіс відкриють у першій половині 2017 року. Як заявили прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, спікер парламенту Андріан Канду і генсек НАТО Єнс Столтенберг, в офісі не працюватимуть кадрові військові Альянсу, а лише цивільні особи.

7 лютого президент Молдови Ігор Додон заявив, що відкриття офісу НАТО в Кишиневі може негативно вплинути на переговорний процес з Придністровського врегулювання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme