"Блокувальники" Донбасу хочуть розшири блокаду на автомобільні траси

Учасники блокади на Бахмутській трасі заявляють про наміри її розширити

Про це повідомив співорганізатор блокади залізниці в Луганській області, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Ми будемо продовжувати блокаду, будемо її розширювати, виставляти пости на автомобільних дорогах. Перший пост поставили на Бухмутскій трасі. Зараз він виконує наглядову функцію, ми туди проводимо Інтернет, будемо ставити веб-камеру, щоб було постійно спостереження за ним, дамо доступ для всіх. Щоб не було розмов про те, що ми за гроші пропускаємо якісь вантажі", - сказав він.

Також співорганізатор блокади заявив, що "планується зупиняти весь вантажопотік. Крім легкових автомобілів. Ми відразу говорили, що будемо перекривати".

При цьому Виногродський зазначив, що блокаду автомагістралі вже розпочато. Вантажівки зупиняють, викликають поліцію.

"Фури сюди вже не їдуть, вони вже знають про блокаду", - наголосив він.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабмін України запровадив надзвичайні заходи в енергетиці у зв'язку із блокадою вивезення вугілля із непідконтрольних територій.

Як відомо, 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme