Жінка, яка в Києві заморила голодом своїх дітей, сяде за умисне вбивство

Дії 21-річної Владислави Подчапко, яка на 9 днів зачинила двох малих дітей, у результаті чого однорічний хлопчик помер з голоду, перекваліфікували на умисне вбивство

Жінка, яка в Києві заморила голодом свої…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури м. Києва.

"За результатами проведення досудового розслідування за фактом залишення у небезпеці двох малолітніх дітей, що призвело до смерті одного з них, дії їхньої матері перекваліфіковано на умисне вбивство", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що слідчі встановили, що, покинувши дітей напризволяще, жінка усвідомлювала наслідки їхнього дев'ятиденного голодування.

"15 лютого 2017 року зловмисниці повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та оголошено нову підозру в умисному вбивстві малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України)", - додали у прокуратурі.

На даний час підозрювана перебуває під вартою. Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, уродженка Миколаївської області наприкінці листопада 2016 року на 9 днів залишила у квартирі без нагляду 1-річного сина та 2-річну доньку. Повернувшись додому в ніч на 6 грудня жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – у непритомному стані.

Згодом уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що діти кликали на допомогу і навіть вирвали лінолеум біля дверей, а хлопчик помер ще 3 грудня. Він також додав, що сусіди, які чули постійний плач дітей, навіть викликали поліцію, але правоохоронці нібито поїхали після того, як на їх прохання ніхто не відчинив двері.

У поліції повідомили, що патрульні не виїжджали за місцем проживання Подчапко, бо викликів протягом останнього місяця за цією адресою не отримували.

За життя 2-річної дівчинки боролися лікарі.

Матері оголосили про підозру за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини).

8 грудня 2016 року Подчапко заарештували без права на заставу.

У Подчапко є ще одна дочка, народжена у жовтні 2016 року.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme