UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запоріжцям покажуть сагу про велике кохання, перепущене через криваві сталінські жорнова

Запорізький кінотеатр Довженка уже анонсував канадський фільм "Гіркі жнива", що стартує у кінопрокаті по всій Україні 23 лютого

Повідомляє кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

"Гіркі жнива" – фільм 2017 року. Це історія двох закоханих, доля яких назавжди змінюється у 1933 році, коли їхні родини та земляки стають жертвами голодомору та сталінських репресій.

Сценарій до фільму написав Річард Бачинський-Гувер, нащадок старовинного козацького роду, що понад десять останніх років приїжджав в Україну та вивчив історичні документи, свідчення. У 2011 році сценарієм зацікавився фінансист з Торонто Ян Ігнатович, до речі, родина якого наприкінці 1940-х років покинула Україну. "Я дізнався, що існує кілька українських документальних фільмів про Голодомор, та жодного художнього фільму англійською мовою. І захопився можливістю розказати історію про цей страшний геноцид глобальній аудиторії. Я хотів, щоб цей фільм зачіпав людські емоції, щоб глядачі змогли відчути те, що сталося в Україні", - зізнався він в одному з інтерв'ю.

Ян Ігнатович взяв всі фінансові витрати на себе, бо, за його словами, "фільм надто важливий, щоб його не зняти", і залучив команду професіоналів на чолі з провідним режисером Джорджом Менделюком. Фільм знімався канадськими кінематографістами в Україні за участю відомих голлівудських, європейських та українських акторів. Виконавець головної ролі, відомий британський актор Макс Айронс переконаний, що Голодомор в Україні знаходиться на одному щаблі із Другою світовою війною та Голокостом, і це мусить усвідомити весь світ. Власне, це була основна мета фільму "Гіркі жнива", показ якого стартує в Україні 23 лютого.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme