ЄС вимагає припинити блокаду Донбасу і попереджає про енергокризу

У Євросоюзі вважають, що торговельна блокада Донбасу може призвести до серйозної енергетичної кризи в Україні

ЄС вимагає припинити блокаду Донбасу і п…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу представництва ЄС.

"Блокада залізничного сполучення між районами, які перебувають під контролем уряду, і тими, які зараз за межами його контролю, суперечить необхідному комплексному підходу до українських громадян, які проживають на непідконтрольній території. Ті, хто відповідають за блокаду, повинні припинити свої дії, а влада повинна вирішити цю проблему в першочерговому порядку", - зазначили в ЄС.

Зазначається, що через блокаду під загрозою може опинитися експлуатація великих електростанцій. "Це може викликати серйозний енергетичний криза в країні, що вплине на громадян України з обох сторін лінії зіткнення", - попереджають в ЄС.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабмін Українизапровадив надзвичайні заходи в енергетиці у зв'язку із блокадою вивезення вугілля із непідконтрольних територій.

Як відомо, 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme