Як працівники сумського кафе помстилися роботодавцю

За зверненням робітників у закладі виявили низку порушень, власника оштрафували на 134 тис грн

Як працівники сумського кафе помстилися…

За виявлені в ході перевірки порушення законодавства з питань праці управлінням Держпраці було накладено штраф на ТОВ "Чін-чін" та відповідний ФОП, які провадять свою діяльність у сфері надання послуг мобільного харчування, а саме, в кафе "Чін-чін", Загальна сума штрафних санкцій склала 134 400 грн, пише пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу управління Держпраці у Сумській області.

Підставою для проведення позапланової перевірки було звернення працівників підприємства, законні права яких порушив роботодавець. Таким чином фахівцями Держпраці в ході перевірки встановлено допуск працівника до роботи без укладення з ним трудового договору, що є порушенням, за яке до підприємства застосовано штрафну санкцію в тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати.

Також встановлено порушення вимог ч. 1 ст. 106 КЗпПУ – роботодавцем за погодинною системою оплати праці не було забезпечено оплату в подвійному розмірі годинної ставки роботи працівника в надурочний час. Слід зауважити, що вихідні дні не визначені графіком роботи підприємства. Крім того, державними інспекторами було встановлено порушення роботодавцем порядку виплати заробітної плати та звільнення працівника.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme