Як квартира в центрі Києва зрівняла Лещенка з Тимошенко

Українські політики знають, що у виборця коротка пам'ять. І він швидко забуде, що і коли говорили політики

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Як квартира в центрі Києва зрівняла Леще…

Печерський районний суд – найсправедливіший суд у світі. Схоже, тепер так вважатиме і народний депутат – "єврооптиміст" Сергій Лещенко, який подякував одіозному судді Володимиру Карабаню за ухвалення "справедливого рішення" по "квартирній справі". "Я вдячний своєму захиснику у справі Дмитро Гненний з "Адвокатського об'єднання" Капітал", судді Карабань за те, що розібрався в цьому абсурді, і всім, хто мене підтримував - в Україні і за кордоном", - заявив колишній журналіст. Утім, за великим рахунком, радість Лещенка не дуже зрозуміла: скандал з дорогою квартирою у центрі Києва добряче вдарив по його реноме. Але, схоже, пан Сергій за два з гаком роки у Верховній Раді став справжнім політиком: він реально думає, що у виборця – надзвичайно коротка пам'ять.

Нагадаємо, епопея з купівлею квартири розпочалася у вересні минулого року, коли було опубліковано документи, які свідчили про придбання нардепом елітної нерухомості за 450 тисяч доларів. Звідки такі шалені гроші у людини, яка все життя працювала журналістом? Лещенко говорить, що значну частину коштів взяв у борг. Протягом наступних місяців незаплямований імідж Лещенка був достатньо зіпсований. Якщо до цього його звинувачували хіба що у каламутній історії з лобіюванням дозволу на в'їзд в Україну одіозному бізнесмену та колишньому власнику банку "Надра" Іллі Сегалю, то скандал, спричинений купівлею апартаментів у центрі столиці, так легко відбити не вдалося. До того ж від цієї історії постраждало і НАБУ, яке відмовилося розслідувати "квартирну справу" і просто передало його НАЗК.

А там звернулися до суду, аби оштрафувати нардепа за можливі порушення при купівлі житла. "Лещенко одержав подарунок, вартість якого у 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тисяча 648 гривень)", – у грудні заявило відомство.

Тепер Печерський районний суд Києва закрив цю справу. Звісно, Лещенко не міг не згадати про політичну складову даної історії. "Сотні тисяч гривень платників податків були витрачені даремно, а точніше - на організацію проти мене політичних переслідувань як "ответка" за розтин корупційних схем і бенефіціарів. Це тяглося півроку і закінчилося пшиком", - пафосно заявив депутат. За великим рахунком, риторика про політичні переслідування до болю нагадує поведінку Юлії Тимошенко.

До речі, подяка судді Печерського суду Володимиру Карабаню – симптоматична. Справа в тому, що Лещенко-журналіст ніколи б не сказав про цього персонажа жодного доброго слова. Ще у 2007 році президент Віктор Ющенко включив Карабаня до списку суддів, які порушили присягу і підлягають звільненню. За часів Януковича він був серед учасників судового процесу над Юрієм Луценком. Також його звинувачували у затягуванні справи по "беркутівцях", яких підозрюють у побитті автомайданівців. Були й інші резонансні звинувачення. Проте цей служитель Феміди і досі в строю.

І ще одне: у випадку, коли б суд визнав невинним когось із тих, кого Лещенко звинувачував у корупції, він би гучніше за всіх кричав про продажних суддів. І точно згадав би про їхній бекграунд. Але, як відомо, місце сидіння визначає спосіб мислення. Особливо, коли судове рішення стосується шкурного питання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme