Вінницькі "друзі Садового" хочуть, щоб в області знайшли місце для львівського сміття

Львівський міський голова Андрій Садовий звернувся до голови Вінницької обласної ради Анатолія Олійника з проханням допомогти із захороненням трердих побутових відходів

Вінницькі "друзі Садового" хочуть, щоб в…

Про це cьогодні, 16 лютого, йшлося на засіданні постійної комісії Вінницької обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження, передає кореспондент Depo.Вінниця.

Члени комісії розглянули звернення львівського мера і дали доручення департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації протягом двох тижнів визначити наявність сміттєзвалищ на території області, які могли б прийняти львівське сміття. Якщо чиновникам вдасться знайти такі сміттєзвалища, вони будуть зобов'язані отримати офіційну згоду керівництва районів, на території яких знаходяться полігони. На контролі департаменту буде і пересування сміттєвозів по території області, аби ті не позбулись свого вантажу по дорозі до визначених сміттєзвалищ.

Голова комісії Андрій Ковальов, який був обраний в обласну раду від партії "Самопоміч", вважає, що Вінниччина має допомогти Львівщині вирішити "сміттєві питання".

"Ми всі українці і маємо розуміти: якщо в нашого сусіда стається лихо, то мені здається, якщо ми позиціонуємо себе як нація, то маємо підставити плече. Адже це питання актуальне для мешканців Львова", - зазначив Ковальов.

Представник департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Іван Магдич не на стільки оптимістичний, як депутати. Він зауважив, що попередньо важко визначити чи зможе Вінниччина допомогти сусідам із ТПВ.

"Знаю що сміттєзвалищами не все так добре і у Вінницькій області. Я не в праві коментувати зможемо ми прийняти сміття чи ні. Всі пропозиції будуть передані до керівництва", - сказав чиновник.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme