UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінничани проведуть зиму чотириденним музичним форумом

Чотири концерти, об'єднанні ідеєю знайомства вінничан з сучасними музичними тенденціями в Україні та світі пройдуть під гаслом: "Слухай Українське!"

Вінничани проведуть зиму чотириденним му…

У понеділок, 27 лютого у Вінниці стартує щорічний, вже 16-й за рахунком, Форум молодої музики "Барви музики 20 сторіччя. Авангард, класика, джаз". Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Традиційно програма форуму різноманітна і незмінно кожен з днів проекту присвячено окремому жанру, позначеному одним з яскравих кольорів: зеленим – класику, червоним – авангард, золотим – джаз.

Програму Форуму молодої музики "Барви музики 20 сторіччя. Авангард, класика, джаз" відкриє в понеділок, 27 лютого, симфонічний оркестр Тернопільської обласної філармонії, під головуванням диригента Мирослава Кріля. Добре відомий вінничанам оркестр виступить із програмою обробок народних пісень та мелодій, не лише українських.

На наступний день у вівторок, 28 лютого, організатори пропонують послухати незвичний проект "Чотири покоління". Цей концерт носить назву "Той, хто співає у підвалі" і виконуватиме експериментальну музику київський дует "Гольфстрім" у складі молодої скрипальки Маріани Скрипи та відомого віолончеліста Золтана Алмаші. Буде презентовано проект, який складається з творів українських композиторів чотирьох різних поколінь.

У перший день весни на вінничан чекають блискучо-золоті імпровізації в джазових тонах. Виконавці – Заслужений діяч мистецтв України В'ячеслав Полянський (фортепіано), Ольга Плакидюк (вокал), Олена Шевченко (скрипка) та Академічний камерний оркестр "Арката" (художній керівник та диригент – заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков). Зірка вечору – незрівняний Полянський, який вдало поєднує академічну манеру із джазом.

У четвер 2 березня форум музики завершиться концертом ансамблю нової музики "Рикошет", який презентує проект "Вальс із старої платівки". Ансамбль, створений 1999 року при київській організації Спілки композиторів України, є творчою лабораторією молодих та сучасних композиторів і виконавців. В рамках проекту, який присвячено до 80-річчя з дня народження всесвітньо відомого українського композитора Валентина Сильвестрова, будуть презентовані три твори композитора, що написані спеціально для колективу.

Початок всіх концертних програм о 18:30. Довідки за телефонами: 661-350 та 691-731.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme