UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Віце-мер запевняє, що кладовище в Кульбакіне без громадських слухань не відкриватимуть

Після громадських слухань рішення щодо цвинтаря з урахуванням думки жителів Миколаєва має ухвалити міськрада

Віце-мер запевняє, що кладовище в Кульба…

Віце-мер Миколаєва Антон Турупалов повідомив, що без громадських слухань і рішення сесії міськради питання щодо розміщення кладовища на території мікрорайонів Кульбакіне та Широкої Балки вирішуватися не буде. Такий коментар з'явився на сайті міськради після пікету жителів мікрорайонів, повідомляє Depo.Миколаїв.

За словами Турупалова, крім генерального плану міста і плану зонування, є детальний план території, де зазначається, що і в якому місці має бути. Віце-мер відповів на звинувачення щодо головного архітектора міста Ганни Палєхи: документ щодо Кульбакіне, де передбачене розміщення кладовища, був розроблений не нею, а набагато раніше. "Оскільки ухвалили генеральний зонінг, то на даний момент йде робота щодо затвердження цього документа", - сказав віце-мер.

Перед тим, як проект детальний план території можна буде ухвалити, він повинен пройти ряд регуляторних процедур. В першу чергу - громадські слухання. " Це означає, що ми збираємо людей, які проживають на цій території, і знайомимо з даним документом. Тобто ми збираємося всі разом і доносимо громадськості, що ми бачимо ці моменти таким чи іншим чином, такі об'єкти інфраструктури ми пропонуємо згідно з планом зонування. І на слуханнях нам городяни кажуть - ось тут ми хочемо, щоб було це, або ось тут ми бачимо по іншому і так далі. І з урахуванням думки громадських слухань, цей документ буде стільки раз доопрацьовуватися, поки він не буде задовольняти більшість жителів цієї території", - запевняє Турупалов.

Після слухань, щоб документ вступив в силу, його повинна затвердити міськрада - з урахуванням людей, які проживають в мікрорайоні та інших жителів міста. Разом з тим, повідомляється, що через два місяці існуючі кладовища будуть заповнені повністю. "При цьому кладовище в мікрорайоні Кульбакіне дасть можливість вирішити дану проблему на багато років вперед", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що жителі Кульбакіне та Широкої Балки вийшли на пікет під міськраду, виступаючи проти цвинтаря.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme