В Полтаві відбулася пам'ятна хода на честь загиблого бійця АТО

Полтавці прийшли вшанувати пам'ять Антона Грицая, який загинув в боях за Широкине два роки тому

В Полтаві відбулася пам'ятна хода н…

15 лютого в Полтаві відбулася пам'ятна хода на честь бійця полку "Азов" Антона Грицая, який загинув в цей день два роки тому, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на сторінку у "Фейсбуці" ВО "Свобода".

"З Антоном ми разом пішли на цю війну, але звідти повернулися окремо. Остання наша зустріч була на базі Урзуф Донецької області, коли Антона переводили з вартової чоти в штурмову сотню. Я йому тоді запропонував перейти до нас в артилерійський дивізіон, де були всі наші, полтавські. Він відповів: "Я хочу спочатку побути штурмовиком, там віддати себе повністю, а вже потім перейти до вас", - розповів артилерист полку "Азов", а зараз депутат міськради Юліан Матвійчук.

Коли розпочався Широкинський маневр, Антон Грицай опинився у перших лавах тих, хто прийняв бій і загинув у ньому. Він віддав своє життя за Україну.

"Ми познайомились з Антоном в університеті. Не можу сказати, що він надто гарно вчився, але коли піднімались теми національно-визвольної війни, часів Мазепи, особистості Бендери та Петлюри, то ці теми привертали увагу Антона і він мав багато питань, які його непокоїли", - пригадує депутат міськради Вадим Ямщиков.

Нагадаємо, Антон Грицай (нар. 7 травня 1987, Полтава - пом. 15 лютого 2015; Широкине, Волноваський район, Донецька область, Україна) - український громадський та військовий діяч. Ультрас футбольного клубу "Ворскла", вояк полку "Азов" Національної гвардії України. Кавалер ордена "За мужність" III ступеня (посмертно).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme