В Індії задля збереження носорогів відстрілюють людей

Охоронці парку Казіранга вбили не менше 50-ти чоловік

В Індії задля збереження носорогів відст…

В індійському національному парку Казіранга вирішили категоричним способом відлякувати мисливців на носорів, відстрілюючи самих браконьєрів. Про це розповідає BoredPanda, передає Depo.Вінниця.

Роги індійського носорога на чорному ринку дорожчі золота: близько шести тисяч доларів за сто грамів. Індійці вірять, що зілля на його основі рятують майже від усіх хвороб, навіть, від імпотенції та раку. Через це вид, що мешкає в Південній і Південно-Східній Азії, виявився на межі зникнення, до кінця XIX століття залишилися лічені особини. Адміністрації парку згодом вдалося відновити популяцію носорогів до 2,4 тисяч особин, однак, деякі методи виявились досить неоднозначними.

Влада штату Ассам, де розташований парк, два роки тому легалізувала вбивство людей, які полюють на тигрів та носорогів. Відтоді охоронці парку Казіранга вбили не менше 50-ти браконьєрів.

Керівництво парку звинувачують у перевищенні повноважень, адже заради дикої природи стріляють навіть в тих, кого лишень підозрюють у браконьєрстві. Та поки що до відповідальності за це нікого не притягнули.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme