У Полтаві школярі допомагають онкохворим дітям

Полтавські ліцеїсти збирали кошти для діток, хворих на рак

У Полтаві школярі допомагають онкохворим…

Щорічно, більш ніж в 40 країнах світу, 15 лютого влаштовують акції на підтримку онкохворих дітей. У Полтаві до благодійного заходу долучились навіть школярі, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лтава.

В онкогематологічному відділенні Полтавської дитячої лікарні - 14 дітей хворих на рак. Рідні восьмирічного Владислава борються із гострим лімфобластним лейкозом. Лікують хлопчика хіміопрепаратами та препаратами супроводу - антибіотиками, антимікотиками. Вливають їх через інфузіомати. Дороговартісні ліки намагаються купувати за державною програмою, але їх не вистачає.

Лікарі зазначають, що такі препарати є у наявності, але не кожна родина може собі дозволити їх придбати, адже вартість одного флакона - 20 тисяч гривень.

Допомагають лікарні благодійні фонди і волонтери. Небайдужі школярі Полтавського ліцею №1 влаштували чергову благодійну акцію.

"Ліцей вирішив створити мініатюрне деревце, на якому кожна дитина може написати своє побажання і прикріпити його у вигляді сердечка, метелика чи пташки. Діти надзвичайно люблять те, що створює атмосферу казки. І це все буде передано до онкогематологічного відділення", - розповіли ліцеїсти.

У Полтаві цьогоріч близько 60-ти хворих дітей на рак отримали разову допомогу у розмірі 20-ти тисяч гривень. Кошти надійшли з міського бюджету за програмою "Турбота". Згідно з медичною статистикою, щорічно у світі близько 200 тисяч дітей хворіють на рак, половина з них помирає.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme