У Міноборони спростили прийняття на контракт до ЗСУ

Час прийняття українців на військову службу за контрактом скоротили у зв'язку з передачею Міністерством оборони  відповідного права чиновникам нижчої категорії

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони.

Тепер громадяни з питань прийняття на військову службу можуть звертатися безпосередньо до посадових осіб, до повноважень яких належить право прийняття на військову службу за контрактом.

Згідно зі змінами, міністр оборони укладає перший контракт з особами, які приймаються на військову службу на посади вищого офіцерського складу, з громадянами, які не мають військових звань офіцерського складу, але приймаються на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу, а також з офіцерами запасу, які приймаються на військову службу в органи військового управління, з'єднань і частин ЗСУ, які не переведені на організацію і штати воєнного часу.

Офіцери запасу, які призначаються в з'єднання та військові частини, що переведені на організацію і штати воєнного часу на посаді зі штатною категорією до полковника включно в підлеглих Міноборони частинах, укладатимуть контракт з першим заступником міністра оборони.

Ті, хто призначаються на посади командирів бригад і на посади зі штатною категорією "полковник" в з'єднаннях і частинах ЗСУ, укладатимуть контракт із начальником Генштабу - Головнокомандувачем ЗСУ.

Ті, хто призначаються на посади зі штатною категорією до підполковника включно в підлеглих Генштабу з'єднаннях і військових частинах, укладають контракт з першим заступником начальника Генерального штабу ЗС України.

Офіцери запасу, які призначаються на посади заступника командира бригад із категорією до підполковника включно, в ЗСУ укладають контракт з командувачами відповідних видів ЗСУ; на посаді з категорією до підполковника включно у високомобільних десантних військах і в СЗГ – з командувачами відповідних родів військ або сил ЗСУ; на посаді з категорією до майора включно в оперативних командуваннях – з командувачами військ відповідних оперативних командувань; на посади молодшого офіцерського складу в повітряних командуваннях – з командирами цих командувань.

Військовослужбовці строкової служби при прийомі на військову службу осіб рядового та сержантського складу на посади зі штатною категорією до старшого прапорщика включно, укладають контракти з командирами полків і бригад, а при прийомі на посади з категорією до старшини включно – з командирами батальйонів.

"Документи про прийняття громадян на військову службу за контрактом подаються з військових комісаріатів безпосередньо зазначеним вище посадовим особам",- наголосили у Міноборони.

Нагадаємо, що торік контракт зі Збройними силами України уклали 66,5 тисяч військовослужбовців, з них 7300 — офіцери.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme