У Львові проведуть прем'єру танцювального перформансу

Перспективи розвитку проекту передбачають участь у фестивалях сучасного танцю України в Києві, Ужгороді, Дніпрі

У вівторок, 21 лютого, у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса відбудеться прем'єра танцювального перформансу у жанрі фізичного театру "Напрям рівно-ваги". Показ є частиною благодійного марафону мистецьких акцій #КУЧИНСЬКИЙ ОДУЖУЙ. Над постановкою працювали хореографи Тамара Максименко (Дніпро), Марія Бакало (Львів). Про це пише Depo.Львів.

Мистецько-освітній проект на базі кафедри режисури та хореографії ЛНУ ім. Франка наразі триває в форматі творчого процесу та серії майстер-класів для професійних танцівників та танцівників-аматорів. Проект передбачає побудову танцювального перформансу в жанрі фізичного театру з застосуванням технік сучасного танцю, контактної імпровізації та перформативних практик.

Це взаємодія двох хореографів та двох музикантів, а також тринадцяти учасниць. В цьому проекті всі учасники робочої команди - дівчата, тож глядач побачить суто дівочий погляд на таку хитку тему балансу: внутрішнього, тілесного, абстрактного… якого завгодно. Кожен у цій роботі говорить про себе, бо це відповідь кожної людини на її пошук, її прагнення знайти те очікуване, що дасть гармонію, баланс.

Найближчий відкритий показ відбувся у форматі workinprogress в неділю, 5 лютого, на базі Першої львівської медіатеки (вул. Мулярська, 2а). Прем'єрний показ перформансу в рамках благодійної акції "Кучинський одужуй" на базі Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса призначено на 21 лютого.

Перспективи розвитку проекту передбачають участь у фестивалях сучасного танцю України в Києві, Ужгороді, Дніпрі.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme