У Харкові шахрай, який "працював" за класичною схемою, отримав вирок

Жертвами чоловіка ставали літні жінки

У Харкові шахрай, який "працював" за кла…

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 9 лютого ухвалив Апеляційний суд Харківської області, розглянувши апеляційні скарги на вирок Московського районного суду Харкова. Засуджений – безробітний, раніше вже мав проблеми з законом, має на утриманні неповнолітню доньку.

Чоловіка визнали винним у шахрайстві.

Так, вдень 17 січня 2016 року зловмисник, за попередньою змовою з невстановленою судом особою, повідомив потерпілій, жінці 1936 року народження, про те, що її син начебто став винуватцем ДТП. За непритягнення його до відповідальності жінці потрібно було заплатити 1,6 тис. доларів (майже 40 тис. грн).

3 лютого у такий же спосіб чоловік заволодів грошима іншої жертви, жінки 1934 року народження. Вона віддала шахраю 40 тис. грн.

25 березня чоловік у такий же спосіб обманув жінку 1937 року народження. Вона віддала йому каблучку зі сплаву золота та 10 тис. грн.

25 квітня четверта жертва, жінка 1952 року народження, віддала зловмиснику три каблучки зі сплаву золота загальною вартістю майже 6 тис. грн.

Суд першої інстанції розглянув кримінальне провадження та засудив чоловіка до двох років позбавлення волі.

Обвинувачений та прокурор оскаржили вирок. Обвинувачений просив пом'якшити йому покарання, а прокурор наполягав, що суд не в достатній мірі врахував, що обвинувачений, раніше був неодноразово судимий, вчинив злочини проти осіб похилого віку, а завдані збитки не відшкодував.

Апеляційний суд задовольнив скаргу прокурора та призначив чоловікові вирок за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України у вигляді трьох років позбавлення волі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme