UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Свині та бісер: Як у Донецьку роскошують вчорашні автомийники (ФОТО)

Поки околиці окупованого Донецька та прилеглі містечка ледь жевріють, у "столиці республіки" вирує роскішне життя із кальянами, дорогими автівками та дорогезними ресторанами

Свині та бісер: Як у Донецьку роскошують…

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на видання "Сегодня".

Приміром, у заваленому комісійними магазинами і секонд-хендами Донецьку дружини "нових новоросіян" купують дорогі шуби або везуть їх з магазинів Ростова і Новочеркаська. Не стоять порожніми і дорогі ресторани у центрі міста.

"Ресторан-пивоварня, який розташований неподалік захопленої ДонОГА, залишається одним з найпопулярніших місць. Тут люблять відпочивати як командири бойовиків, так і новоспечена "еліта" ДНР", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у вихідні потрапити в заклад без попереднього бронювання столика досить проблематично. Меню в ресторані на будь-який смак, правда, далеко не на будь-який гаманець.

"Ціни навіть не за місцевими мірками досить кусаються. Так, за порцію свинячий рульки з тушкованою капустою доведеться віддати 690 рублів (319 грн за курсом НБУ), ціна салату "Цезар" з креветками - 550 рублів (255 грн), а сібас на грилі обійдеться в 775 рублів (358 грн)", - повідомляє видання.

Елітний алкоголь також представлений широко і ціни на такі напої тут також "елітні". Приміром, пляшку французького шампанського Dom Perignon тут пропонують за за 9754 рубля (4509 грн), а за 50 грамів коньяку Courvoisier VSOP платять 320 рублів (148 грн).

Ресторатори визнають, що потік клієнтів постійно зменшується, а введені бойовиками правила, наприклад, комендантська година, практично поставили хрест на нічному житті. Однак є й ті, для кого не писані не тільки місцеві "закони", а й моральні норми.

"Прості люди все менше заходять до нас. А ось представники "ДНР", навпаки. Приїжджають на дорогих авто, з "денеерівскими" номерами, обвішані прапорцями Росії, замовляють американський бурбон або віскі. Середній рахунок може перевалити за 20 тисяч рублів (8700 грн) за двох", - розповіла адміністратор одного з закладів Олена.

Однак вона зазначає, що персонал закладу не тішать такі "дорогі" гості.

"Поводяться огидно, до офіціанток пристають, грубіянять. Своїм становищем хизуються. Буває, і зі зброєю заходять, і демонстративно на стіл кладуть пістолет. А ми реально нічого не можемо їм зробити. Один раз ввічливо попросили їх заховати зброю або покинути заклад, так вони відразу психувати і матюкатися почали. Ми подзвонили в "комендатуру", але ті не приїхали", - розповіла адміністратор.

Також у матеріалі розповідають, що торгові центри окупованого міста не можуть похвалитися великою кількістю покупців. Щоправда не лишилось тут і відомих світових брендів.

"Подивіться на перший поверх ЦУМу, де розташовані кілька торгових точок з продажу ювелірних виробів. Там ніколи нікого немає з покупців. У відділах чоловічого та жіночого одягу висять сукні та костюми з п'ятизначними цифрами на цінниках. Виявилося, що їх можна викуповувати і платити по частинах", - розповіла виданню місцева жителька Юлія.

Також зазначається, що з початком активних бойових дій в Донецьку закрилися багато перукарень та салонів краси. Майстри працювали на дому у себе або у клієнтів, частенько відмовляючись виїжджати в обстрілює райони. Зараз ситуація змінилася.

"Ііндустрія краси в Донецьку, звичайно, не досягла навіть подоби розквіту, як раніше, але вже не викликає жалю. Втім, при середній заробітній платі до 7000 рублів (3236 грн) далеко не всі мирні жителі можуть собі дозволити дорогі процедури з догляду за тілом.

"Наші клієнти - це нинішня "аристократія", як вони себе позиціонують. Дівчата з банку, з "міністерств", дружини якихось командирів - в усякому разі, вони так кажуть. Видно, що багато для них в новинку, вони хочуть відразу і все, грошей не економлять. Дуже нагадує початок 90-х, коли донецькі дами викладали величезні суми, аби "відтюнінгувати" себе по повній програмі ", - розповіла адміністраторка салону краси Вікторія.

Також повідомляється, що на вулицях Донецька з'явилося чимало жінок на високих підборах та у розкішниїх шубах. Вони нікуди не поспішають і не бояться, що доведеться зоватись від обстрілу.

"Ці жінки не бояться, що треба буде кудись бігти або падати на землю від вибуху. Відчувають себе дуже впевнено, значить, не просто так", - запевняє адміністратор.

Також у матеріалі розповідають, що нинішні "хазяї життя" міняють дорогі автівки, наче рукавички."Порше" і "лексуси" поступово заповнюють дороги Донецька. Їх можна побачити на стоянках у супермаркетів і дорогих магазинів. Найчастіше в них - люди у військовій формі. Були помічені вже і дорогі "Ескалейд", і "кубики" -гелендвагени, кабріолети і спортивні авто.

"У сусідньому під'їзді у мене є знайомий, який сидить в якомусь там штабі" ДНР ", так він останнім часом кілька авто змінив. То на "Мерседесі "катався, потім на "Вольво", зараз на позашляховику "Тойота". Я його якось при зустрічі запитав, мовляв, звідки така розкіш, а він лише посміхнувся, каже: "навоювали", - розповів донеччанин.

Зазначається, що не гребують розкішними автомобілями зарубіжного автопрому і лідери бойовиків. Причому на їх автомобілях, незважаючи на примусовий перехід на автомобільні номери т.зв. "ДНР", продовжують залишатися чисто вимиті українські номерні знаки.

"У Донецьку, особливо в центрі, часто можна зустріти два позашляховика" Лексус ", чорний і білий, які катаються парою. Ось, наприклад, днями я їх бачив недалеко від міського МВС. Наглухо тоновані, з українськими номерами. Серед наших водіїв всі впевнені, що це авто особисто Захарченко. Хто за кермом - неможливо розгледіти, та я й не думаю, що він особисто за кермо сідає. Але те, що це автомобілі нинішнього "уряду", я впевнений на 99 відсотків", - розповідає місцевий таксист Володимир.

Він також зазначає, що рядові бойовики з числа місцевих їздять і на скромніших авто, але гонору мають не менше за "керманичів".

"Півроку тому в моє авто на перехресті влетів один такий на "Шевроле". Я рухався на зелений, а йому горіло червоне. Він вийшов, похитуючись, виматюкався перегаром в мій бік, розвернувся і поїхав . А мені мій старенький "Ланос" довелося ремонтувати самому", - розповів донеччанин.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme