США вимагають від ОБСЄ стежити за справою Семени в Криму

Постійне представництво Сполучених Штатів Америки в ОБСЄ письмово звернулося до керівників кількох структур даної організації, наполягаючи, що вони мають взяти на контроль судовий процес щодо українського журналіста Миколи Семени

Про це йдеться у листі в.о. керівника дипмісії Кейт Марі Бйірнс на адресу керівника СММ ОБСЄ Ертурула Апакана, директора БДІПЛ ОБСЄ Мішеля Георга Лінка та спецпредставника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, датованому 15 лютим, передає Depo.ua з посиланням на Європейську правду.

"Громадські організації закликали міжнародну спільноту моніторити цей судовий процес. США вважає, що ОБСЄ повинно відповісти на цей заклик", - йдеться у листі американської дипмісії.

"Ми закликаємо вас як голів місій ОБСЄ, відповідальних за відстеження ситуації з правами людини в Україні, та інституцій, що сконцентровані на правах людини та фундаментальних свободах, скоординувати зусилля та забезпечити моніторинг судового процесу щодо пана Семени", - наполягає офіційна представниця США.

У листі міститься нагадування про те, що Миколу Семену арештували через "підривання цілісності РФ у ЗМІ", через що йому загрожує 5 років позбавлення волі.

В документі, який представляє позицію США, також наголошено, що звинувачення на адресу Семени висунула "російська окупаційна влада", а журналіст був відомий через статті "з критикою кримського де-факто уряду та російської окупації".

Нагадаємо, 19 квітня "прокуратура" Криму порушила кримінальну справу щодо кримського журналіста Миколи Семени за статтею "сепаратизм" за публікації у ЗМІ.

Тоды ФСБ провело обшук у квартирі Семени і вилучили два ноутбуки, носії інформації та відвезли журналіста на допит. 29 квітня стало відомо, що Семену перевели в статус обвинуваченого.

Зараз він перебуває в Сімферополі під підпискою про невиїзд.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme