Шварценеггер назвав тарганів та геморой популярнішими за Конгрес

Конгрес США програє за популярністю пробкам на автошляхах, групі Nickelback, тарганам, герпесу та навіть геморою

Про це у своєму відеозверненні заявив американський актор та екс-губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценегер заявив, посилаючись на дані опитувань громадської думки, передає Depo.ua.

Він закликав американців боротись за перегляд виборчого законодавства США та покінчити із практикою "джеррімендерінгу", тобто умисного проведення меж виборчих округів так, щоб гарантувати певним політикам (пере)обрання.

"Ви думаєте, що кожні два роки у листопаді на виборчій дільниці обираєте собі представника? Не вірно! У Каліфорнії система була настільки корумпованою, що у проміжок між 2002-м та 2010-м роками відбулося 265 виборів до місцевого законодавчого зібрання. І у скількох округах, думаєте, було обрано політиків від іншої партії? В одному!"

"Політики настільки ретельно створювали округи під себе, що навіть коли рівень їх підтримки був менше 10%, ці політики все одно не програвали. Але ми змінили це - відібрали поноваження створювати виборчі округи у політиків", - закликав Шварценегер.

"Навіть в радянському Політбюро політики змінювалися частіше, ніж в Каліфорнії", - зазначив Шварценеггер.

Довідка: Джеррімендерінг - практика "перекроювання" кордонів виборчих округів з метою гарантувати перемогу певному кандидату. До цієї практики вдаються партії, які мають контроль над законодавчими зібраннями

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme