Шахтарі Донбасу масово подалися до лав бойовиків, щоб не залишитись без роботи через блокаду

Мешканці Донбасу активно вступають до російських терористичних військ, оскільки не хочуть залишилися без роботи внаслідок припинення поставок вугілля залізницею

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За даними розвідки, російське окупаційне командування збільшує нарощує боєздатність за рахунок призову робітників підприємств вугледобувного комплексу, які залишилися без робочих місць та у такий спосіб суттєво підвищили рівень укомплектованості окремих підрозділів 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка) та 7-ї окремої мотострілецької бригади (Брянка) другого армійського корпусу так званої "ЛНР".

Зазначається, що особливо інтенсивно агітаційну кампанію з вербування місцевого населення для проходження військової служби за різними військовими спеціальностями розгорнуто у містах Довжанськ, Ровеньки, Луганськ, Алчевськ та Кадіївка.

"Відсутність робочих місць та потреба утримувати свої родини спонукає безробітних вступати до російських терористичних військ, що вже дозволило суттєво підвищити рівень укомплектованості окремих підрозділів 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка) та 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС Росії", - повідомляє розвідка.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабмінзапровадив надзвичайні заходи в енергетиці у зв'язку із блокадою вивезення вугілля із непідконтрольних територій.

За даними "Укрзалізниці", через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme