UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росія тоне у фекаліях: У Челябінську залило поле і ліс гівном

Каналізаційні стоки нового мікрорайону "Зоряний", який позиціонують як самий екологічний, вже кілька місяців виливаються прямо в ліс

Росія тоне у фекаліях: У Челябінську зал…

До такого висновку прийшов керівник благодійного екологічного фонду "Моя планета" Віталій Безруков, побувавши на місці НП. Там він виявив ціле поле з фекалій, передає Depo.ua з посиланням на znak.

Сигнал від жителів мікрорайону "Зоряний" надійшов в обласну екологічну приймальню. Автори звернення розповіли, що проблема з каналізацією в "Зоряному" виникла влітку минулого року. Але тоді питання владнали - людям заявили, що стоки прямують на очисні споруди.

"Насправді колодязі просто вивели з селища, встановили в лісі каналізаційний колектор, підключили насоси і стали зливати фекалії прямо на полі, звідки вони потрапляють в ліс. Складно оцінити масштаб лиха, тому що все це біжить під снігом, але шкоди природі завдано колосального. Думаю, це відбувається з осені минулого року, тому що тут вже утворилося фекальне озеро", - прокоментував Віталій Безруков.

На відео, яке він розмістив в соцмережах, видно, як з насоса, підключеного до колектора, під напором вилітає коричнева рідина, туалетний папір, недопалки.

Громадський працівник готує звернення в Мінекології регіону і прокуратуру Соснівського району. У прес-службі Мінекології пообіцяли прокоментувати ситуацію пізніше.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme