Репресивна економіка: Україна "з'їхала" у рейтингу економічної свободи

Україна посіла 166 місце в рейтингу країн в "Індексі економічної свободи у світі"

Рейтинг розрахував американський дослідницький центр Heritage Foundation, передає Depo.ua.

При цьому Україну віднесли до категорії країн з "репресивною" економікою. Всього туди входять 23 країни, зокрема Афганістан, Судан, Куба, Венесуела і навіть Північна Корея. Проте, вказується, що Україна поліпшила свою позицію на одне місце.

Всього в рейтингу 180 країн. Очолює його Гонконг. У першу п'ятірку також увійшли Сінгапур, Нова Зеландія, Швейцарія та Австралія. Їх економіки автори дослідження охарактеризували як вільні.

Економіку в наступних 87 країнах рейтингу експерти назвали "переважно вільною" (ОАЕ, Великобританія, США, Південна Корея) або "помірно вільною" (Ізраїль, Косово, Бельгія, Уганда).

"Переважно невільною" автори рейтингу назвали економіку 65 країн, зокрема і Росії. У рейтингу вона перебуває між Мадагаскаром і Нігерією - на 114 місці.

Автори дослідження пояснили, що економіці заважають постійні зриви виробничих і експортних потужностей, які збільшують тиск на резерви. Верховенство закону також залишається слабким і додатково "підрізається" судовою неефективністю.

Проте, автори зазначають, що уряд країни розпочав всеосяжний комплекс реформ для відновлення зростання економіки, проте прогрес поки не очевидний.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme