Порошенко попередив про загрозу обвалу гривні через блокаду Донбасу

Через блокування поставок антрацитового вуггілля з Донбасу Україна може втратити до 2 млрд доларів, а курс національної валюти похитнеться

Про це заявив президент України Петро Порошенко в Києві, передає Depo.ua.

"Українські металурги можуть втратити до 300 тис. робочих міст, держава - до 2 млрд доларів валютної виручки з усіма відповідними наслідками для курсу гривні. На окупованих територіях десятки тисяч людей залишаться без роботи. Ринку праці там немає, значна частина з них, щоб заробити, піде до бойовиків", - сказав Порошенко.

За його словами, наслідки блокади можуть відчути на собі й мешканці мирних українських міст.

"Уряд був змушений запровадити надзвичайні заходи в енергетиці. Через блокування поставок енергетичного вугілля виникла загроза, що без опалення можуть залишитися лівий берег Києва, Суми, Краматорськ і багато інших міст", - зазначив глава держави.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко засудив дії ініціаторів блокади Донбасу, які спричинили зупинку поставок енергетичного вугілля на українські ТЕЦ. Також сьогодні президент терміново скличе РНБО щодо блокади Донбас.

15 лютого Кабмін України запровадив надзвичайні заходи в енергетиці у зв'язку із блокадою вивезення вугілля із непідконтрольних територій.

Як відомо, 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme