UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Поланскі зібрався в США для закриття справи про зґвалтування, - ЗМІ

Режисер Роман Поланскі планує повернутися в США, щоб закрити кримінальну справу про зґвалтування 13-річної дівчинки

Про це повідомляє TMZ з посиланням на адвоката кінематографіста Харланда Брауна, передає Depo.ua.

Юрист попросив Вищий суд Лос-Анджелеса представити стенограму свідчень прокурора, який брав участь в процесі Поланскі. Браун вважає, що засекречені свідчення підтверджують заяву режисера про те, що він уклав з судом угоду. В рамках цієї домовленості кінематографіст мав провести у в'язниці 48 днів за зґвалтування 13-річної дівчинки, вчинене в 1977 році.

За інформацією порталу, Поланскі провів у в'язниці 42 дні, після чого був випущений. Пізніше суддя відмовився від угоди і заявив прокурору, що режисера треба посадити на 50 років. Після цього Поланскі втік із Сполучених Штатів в Європу.

Нагадаємо, кримінальне переслідування Поланскі триває з 1977-го року. Американське правосуддя звинувачує кінематографіста в сексуальних відносинах з Самантою Геймер, якій тоді було 13 років. За даними звинувачення, режисер дав дівчині шампанське і наркотики, після чого примусив до сексу.

У 1977-му році Поланскі визнав себе винним. В рамках угоди з правосуддям він погодився на психіатричне обстеження в тюремному шпиталі. Однак вже наступного року, не чекаючи остаточного вердикту, він втік з США.

За американськими законами, в разі втечі винного принцип давності злочину на нього не поширюється.

У 2009-му році Поланскі був заарештований в Цюріху на підставі американського ордера і поміщений під домашній арешт. У 2010-му режисера звільнили, оскільки швейцарська влада прийняла рішення не видавати його США.

У грудні 2016 році Верховний суд Польщі відмовився екстрадувати кінематографіста в США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme