UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Пентагон може вперше розмістити сухопутні підрозділи США в Сирії, - ЗМІ

Пентагон може виступити з рекомендацією про розміщення регулярних бойових підрозділів США на півночі Сирії для боротьби з терористами екстремістської організації "Ісламська держава" (ІД)

Про це повідомило джерело, передає Depo.ua з посиланням на CNN.

"Збройні сили США незабаром можуть прибути до Сирії", - сказало джерело.

Зазначається, що в Білий дім з боку Пентагону на даний момент ніяких пропозицій про перекидання збройних сил у Сирії не надходило.

При цьому він підкреслив, що рішення про це буде приймати президент США Дональд Трамп, який раніше наказав главі Пентагону представити план перемоги над з ІД протягом місяця. Джерела в Пентагоні в бесіді з телеканалом уточнили, що зараз це питання знаходиться у стадії обговорення, не стверджуючи, що це офіційна пропозиція.

Точне завдання сухопутних підрозділів, у разі їх відправки до Сирії, поки невідоме, повідомляє CNN. Проте одна з цілей - "запевнити Туреччину, що курдські сили не загрожують інтересам Анкари". Можливо, частина сухопутних сил спочатку буде розгорнута в Кувейті, а потім перекинута в Сирію.

зазначається, що, якщо цю ідею підтримають, це буде сигнал кардинальної зміни до готовності адміністрації Трампа піти на такий ризик.

Нагадаємо, що переговори щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії стартували 23 січня. Вони проходили два дні. РФ, Іран і Туреччина домовилися про механізм моніторингу перемир'я в Сирії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme