Омелян хоче купити 250 електромобілів для "Укрпошти"

Українське державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" планує придбати 200-250 електромобілів  для доставки пошти

Про це під час брифінгу у міністерстві інфраструктури України розповів перший заступник генерального директора "Укрпошта" Олександр Перцовський, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"У 2017-2018 роках - це десь 200-250 електромобілів, які ви вже побачите на кур'єрській доставці пошти", - повідомив Перцовський.

За його словами, закупка відбуватиметься через тендери ProZorro. Потенційні виробники наразі не називаються.

"Ми бачимо, що собівартість електромобілів, які будуть вироблятися саме для цієї компанії, приблизно 15 тис. євро. Якщо ми зможемо отримати їх для України, це буде чудове рішення", - зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він додав, що перевагою електромобілів стане не тільки економія, але й контроль за рухом доставки.

"Цей контроль ми бачимо в режимі онлайн, де перебуває автомобіль та які дії з ним відбуваються. Це не те, як є зараз, що він виїхав і пропав, а клієнти незадоволені, адже бандеролі не дійшли чи листи не отримали", - зауважив міністр.

Нагадаємо, що Омелян пропонує прибрати акциз, ПДВ і збір до Пенсійного фонду під час реєстрації електроавтомобілів, а, можливо, і компенсувати власникам електрокарів частину вартості машини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme