На Росію прибув іранський генерал з "санкційного списку" ООН, - ЗМІ

Іранський генерал Касем Сулеймані, командувач підрозділом з міжнародних зв'язків "Кодс" Корпусу вартових ісламської революції, 14 лютого прибув до Москви, щоб зустрітися з кількома високопоставленими російськими чиновниками

Про це розповіли кілька джерел у західній розвідці, передає Depo.ua з посиланням на Fox News.

Щодо Сулеймані діють санкції, введені ООН, зазначає телеканал. Згідно резолюції 1747, йому заборонено подорожувати, і будь-яка країна, яка надає йому туристичну або транзитну візу, порушує санкції. Росія є постійним членом Ради безпеки ООН і в курсі накладених на Сулеймані обмежень, передає Fox News.

За словами співрозмовників телеканалу, іранський генерал повинен бути в Москві протягом декількох днів. У ході свого візиту він має намір "висловити своє невдоволення стосунками російського уряду з Саудівською Аравією та іншими арабськими країнами". За їхніми словами, невдоволення Сулеймані викликає зміцнення економічних зв'язків між країнами і угод по зброї.

Представник Державного департаменту заявив, що не був поінформований про візит іранського генерала на Росію. У ЦРУ не змогли прокоментувати цю інформацію.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков в бесіді з "Інтерфаксом" заявив, що питання про перебування Сулеймані в Москві варто адресувати не в Кремль. "Це не до нас питання", — сказав він.

Після початку військової операції Росії в Сирії Reuters з посиланням на обізнані джерела повідомив, що Сулеймані був у Москві в липні 2015 року. За їхніми словами, саме його візит став першим кроком у плануванні Росією цієї операції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme