На Одещині взялися за "декомунізацію" дегустаційної зали

Виходячи з листа Українського інституту національної пам'яті на території міста Одеси підлягають демонтажу більш десяти пам'ятних знаків та деякі символи

На Одещині взялися за "декомунізацію" де…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Надднестрянську правду", керівництву інституту виноградарства і виноробства ім. Таїрова прийшов лист з інституту національної пам'яті з вимогою зняти зображення герба УРСР на шпилі дегустаційного залу, який знаходиться на вул. 40-річчя Перемоги в селищі Таїрова.

Герб розвідали зіркі активісти ВО "Свобода" і повідомили про це в УІНЦ. А там помітили, що на території Овідіопольського району, де розташований інститут Таїрова, знаходиться близько 10 об'єктів, що підлягають декомунізації, крім шпиля дегустаційного залу.

Виходячи з листа УІНЦ на території міста Одеси підлягають демонтажу більш десяти пам'ятних знаків та деякі символи. Також у відповіді йде згадування, що і на території Овідіопольського району є об'єкти, які підпадають під обов'язковий демонтаж, які не демонтовані станом на сьогодення. Мова йде про зображення гербу УРСР на шпилі дегустаційної зали у смт. Таїрове по вул. 40-річчя Перемоги.

Таїровська селищна рада вже зверталась з офіційним листом з цього питання до керівництва Національного наукового центру "Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова". Але реакції досі не послідувало.

Сьогодні Таїровський селищний голова Хасан Хасаєв вдруге надіслав запит з цього приводу директору ННЦ "Інститут виноградарства і виноробства ім. В. Є. Таїрова" НААН України.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme