Медики Київщини накупили адреналіну втридорога

Лікарні, підпорядковані Київській облраді та облдержадміністрації, в останні місяці купували найдорожчий розчин адреналіну у ТОВ "Фрам Ко" за цінами вдвічі вищими від середнього рівня по Україні

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на результи моніторингу фармацевтичних закупівель у системі "Прозорро".

"Обласне психіатрично-наркологічне медичне об'єднання" (Глеваха) 16 січня уклало з фірмою угоду вартістю 199 тисячі 994 гривні, що було лише на 6 гривень нижче від рівня з якого лікарня мала б провести відкриті торги.

На цій закупівлі вартість 0,18% розчину для ін'єкцій в ампулах 1 мл (10 штук в упаковці) склала 84,46 гривні (тут і далі всі ціни перераховано з ПДВ).

Медичну установу очолює заслужений лікар України Геннадій Зільберблат.

"Київська обласна лікарня №2" під керівництвом Володимира Єлагіна на відкритих торгах 22 грудня замовила фірмі адреналін виробництва фармзаводу "Здоров'я" по 83 гривні за упаковку.

Тут на торгах єдиним конкурентом була фірма "Укроптпостач" з групи Петра Багрія, яка програла, не торгуючись аукціоні, з різницею цін 0,3%.

Також у топ-десятці найдорожчих закупівельників адреналіну з розчином по 50,18 гривні. знаходиться Токарівський психоневрологічний інтернат (Полтавська область). Зазначається, що вказані ціни київських лікарень є вдвічі вищими від середнього рівня по інших тендерах України.

У листопаді-січні переважна кількість закупівель адреналіну пройшла за цінами в діапазоні 36-45 гривень за упаковку.

"При цьому дистриб'ютор "БаДМ" отримував від лікарень замовлення саме на той "Адреналін-Здоров'я" по ціні 39 гривень за упаковку, який "Фрам Ко" продало "Київській обллікарні №2" по 83 гривні", - пишуть "Наші гроші".

Засновником фірми "Фрам Ко" значиться кіпрський офшор "Кламмнет лімітед", чиїм бенефіціаром вказаний кіпріот Солон Соломонідес.

Директором "Фрам Ко" є Андрій Миронюк, який раніше працював комерційним директором ПрАТ "Фармацевтична компанія "Дарниця" народного депутата від БПП Гліба Загорія.

Раніше до складу засновників "Фрам Ко" також входив Михайло Чуприна – начальник відділу внутрішнього фінансового аудиту та член наглядової ради тієї ж "Дарниці", пишуть "Наші гроші".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme