Колекція миколаївського зоопарку поповнилася парою азіатських каракалів

В зоопарку не було пустельної рисі близько 40 років: тепер експозиція котячих буде представлена 12 видами

Колекція миколаївського зоопарку поповни…

Миколаївський зоопарк отримав за програмою обміну пару азіатських каракалів. Про це йдеться на сторінці звіринця у "Фейсбуці", повідомляє Depo.Миколаїв.

Каракалів привезли з Королівства Бахрейн, парку "Диких тварин". "Цього виду не було в колекції близько 40 років. До відкриття нового сезону експозиція котячих буде представлена ​​12 видами, таке видове різноманіття можна без перебільшення назвати гордістю нашої колекції", - повідомили в зоопарку.

Назва цієї кішки походить від турецького слова "каракалак", що означає "чорне вухо". Каракала часто називають пустельною риссю, також він відомий як перська або африканська рись. "Дійсно, на чорно-сірих вушках розташовані помітні рисячі пензлика. На рисей він схожий чисто зовні, проте по низці генетичних особливостей виділяється в окремий рід тварин", - розповіли фахівці.

Каракал мешкає в Африці і Південно-Західнійї Азії, де ця тварина віддає перевагу відкритим ландшафтам: саванам, тропічним лукам й пустелям. Ці тварини ведуть переважно нічний спосіб життя, але іноді виходять і вдень. Свій притулок вони знаходять в скелях, ущелинах і норах інших тварин.

Полюють на гризунів, птахів, антилоп, газелей і кроликів. Каракал може жити до 12 років в дикій природі. Деякі дорослі особини живуть до 17 років в неволі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme