UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Харківський обласний онкоцентр зможе робити складніші операції, - облрада

У двох палатах і двох операційних Обласного центру онкології зроблений ремонт, тепер у лікарів медзакладу є можливість проводити нові види операцій

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської обласної ради з посиланням на заступника голови обласної ради Володимира Скоробагача, ремонт проведено за власні кошти підприємства.

За його словами, масштабну реконструкцію тільки розпочато. Роботи будуть фінансуватися з кількох джерел - бюджету області, власних коштів підприємства та інвесторів. Це стало можливим завдяки переведенню онкологічного центру в комунальну форму власності.

Скоробагач додав, що, на сесії обласної ради 23 лютого планується виділити кошти на ремонт покрівлі та корпусів. Крім того, ведуться переговори з інвесторами, які готові виділити гроші на комп'ютеризацію медустанови, модернізацію робочого місця лікаря і на створення електронної бази пацієнтів з історією їх хвороб. Також в планах - залучити кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Йдеться про 22 млн грн, які Харківська область заощадила на закупівлі в електронній системі "ProZorro" за проектами Європейського інвестиційного банку минулого року. Ці кошти дозволять суттєво оновити матеріально-технічну базу і провести реконструкцію корпусів. У більш довгостроковій перспективі - будівництво діагностичного корпусу та закупівля нового обладнання.

Директор Обласного центру онкології Денис Скорий зазначив, що в нових палатах хірурги будуть робити більш складні операції. "У нас з'явилася можливість проводити розширені операції. Наприклад, мультивісцеральні, коли уражений не один орган, а кілька, коли мова йде про поширення процесу на судинні, протокові структури. Це зовсім інша якість, вихід, не побоюся цього слова, на європейський рівень", - сказав Скорий.

Довідка Depo.Харків. Комунальне некомерційне підприємство "Обласний центр онкології" створено рішенням сесії обласної ради на базі Харківського обласного клінічного онкологічного центру. У новому статусі центр почав працювати з 1 січня 2017 року. З обласного бюджету вже було виділено 13,5 млн грн на нові іонізуючі джерела для обладнання. За рік в Онкоцентр звертається близько 20 тисяч пацієнтів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme