UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Чотири міфи про інтимні відносини у Середньовіччі

Особливо "живучими" міфами є ті, що пов'язані з інтимним життям наших предків

В історії міфів чимало, пише Depo.Закарпаття з посиланням на vsviti. Наприклад:

Міф про стриманість вікторіанців

f0028

Про суворі порядки вікторіанської епохи існує безліч історій. Наприклад про те, що показати щиколотку в той час було для жінки верхом непристойності. Колись був популярним жарт, що навіть якби вікторіанці і вирішили зайнятися коханням, їм знадобилося б зняти з себе стільки шарів одягу, що … загалом, воно того не варте.

Королева Вікторія за чутками вчила свою дочку напередодні першої шлюбної ночі "лягти на спину і думати про Англію ". Існувала навіть легенда, що вікторіанці обертали тканиною ніжки столу, бо вони нагадували їм голу жіночу плоть.

Дивно, як Англія взагалі пережила вікторіанську епоху.

Насправді:

Що стосується суворих правил – тут все чиста правда. Але … тільки на публіці. А про приватне життя цих людей можна судити по кількості порнографічної продукції, яку вони споживали. І не просто порнографії, а таке, від чого почервоніють і сьогоднішні користувачі порносайтів. Там було все: інцест, згвалтування, педофілія, оргії, садизм, мазохізм – повний набір збоченця.

Що стосується святенництва королеви Вікторії, то її щоденники говорять про інше: її величність обожнювала секс. І дев'ять дітей – ще один тому доказ.

Міф про "пуританський спосіб життя" пуритан

618f82bf60aebbd3b820385d15692b09

Про пуритан ми звикли думати як про аскетів, які взяли собі за мету очистити світ від усього, що могло так чи інакше викликати непристойні асоціації.

В дійсності:

Секс поза шлюбом дійсно вважався в пуританському суспільстві злочином. На ділі цей закон вилився в безліч поспішних шлюбів. Згідно з деякими історичними дослідженнями, одна з трьох пуританських жінок виходила заміж будучи вже вагітною.

А вже подружні пари вдавалися до плотських утіх щосили. І не тільки за щільно зачиненими дверима своєї спальні. Є свідчення, що вони могли займатися "цим" на ганку свого будинку, на грядці з бобами, на кладовищі, в канаві …

У прислуги одним з улюблених місць була кухня, причому іншим слугам не заборонялося підглядати.

Пуританська церква не тільки вважала секс між подружжям справою гідною. Він визнавався необхідним не тільки для отримання потомства – задоволення партнера теж розглядалося як подружній обов'язок. Імпотенція і статева слабкість були вагомою підставою для розлучення.
А свою назву пуритани стали виправдовувати тільки в XIX столітті.

Ортодоксальні євреї займалися сексом через простирадло

aa05d2a635c2b982137fd978c291b382

Цей міф підтримується фільмами з життя іудеїв, які претендують на історичну достовірність, і часто наводиться як приклад релігійного фанатизму. Нібито під час статевого акту добропорядна єврейська дружина надягає на себе простирадло з діркою для голови посередині, і єврейські чоловіки за все своє життя так можуть і не побачити, як їх благовірна виглядає без одягу.

В дійсності:

987b7d48443e68c459454cfcf25c5507

Не існує ніяких заборон, що заважають ортодоксальним євреям займатися сексом так само, як всі нормальні люди – голими. Більше того, закон забороняє їм секс в будь-якому вбранні. Так що постільні сцени, в яких жінки залишаються в бюстгальтерах – просто обманюють.
Швидше за все, міф про простирадла пішов від релігійної традиції євреїв носити талит катан – вид нижнього одягу, який дійсно нагадує простирадло з отвором.

Феодали мали право гвалтувати дружин простих селян (як в "Хороброму серці")

0424ba4c2f87b5964a52b0008d86033c

"Право першої ночі" – тобто право феодала провести з молодою дружиною селянина першу шлюбну ніч, перетворилося сьогодні в символ середньовічного варварства. Цей міф відображений у величезній кількості творів мистецтва – від фільму "Хоробре серце" до опери "Весілля Фігаро".

В дійсності:
Історичних документів, що свідчать про наявність закону, за яким пан міг гвалтувати селянських дружин, по суті, немає. Говорячи про таке право, як правило, наводять якісь непрямі свідчення, які завжди стосуються різних країн. За уявленнями кожного європейця, королі і феодали якоїсь сусідньої держави нескінченно гвалтували дружин своїх підданих, але жодна країна не може назвати такий закон в числі тих, які реально існували.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme