Чернівчани обурені ремонтом даху історичної будівлі Чернівецького університету

В універстеті заявляють, що на реставрацію даху є усі необхідні документи

Чернівчани обурені ремонтом даху історич…

Як передає Depo.Одеса, на своїй сторінці в мережі Facebook чернівчанин Андрій Вітрук поділився світлинами із реставрації даху Чернівецького національного університету ім. Федьковича. Активіст вважає, що будівельники неправильно зробили гідроізоляцію.

Гідроізолююча плівка, яку натягнули під черепицею та зверху забили дошками, пропускає пар, але назовні не вертає, тому що відсутні вентиляційні затори. Через це, вважає Андрій Вітрук, пара затримуватиметься між плівкою і дошками із черепицею. І з часом дах почне руйнуватись.

В університеті шоковані такими заявами. Катерина Коротенко, відповідальна за реставраційні роботи, повідомила журналістам, що на реставрацію даху є уся необхідна документація, виготовлена Львівським інститутом "УкрЗахідПроект-Реставрація", що пройшла експертизу та погоджена Міністерством культури. Вартість реставрації даху географічного факультету - 6 мільйонів гривень. Поки основних робіт ще не проводили, запевнюють у виші. Дах лише готували до реставрації, основні роботи будуть навесні, коли потепліє.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme