Австрія виділяє півмільйона євро для підтримки сільських територій Чернівецької та Одеської областей

Термін впровадження проекту становить 18 місяців – до травня 2018 року

Півмільйона євро для підтримки розвитку сільських територій Чернівецької та Одеської областей виділяє Агентство розвитку Австрії та Програма розвитку Організації об'єднаних націй (ПРООН) в Україні, пише Depo.Одеса з посиланням на "Молодий буковинець".

Відповідний меморандум підписали сьогодні, 16 лютого, представник ПРООН, аташе посольства Австрійської республіки в Україні та обласна влада. Чернівецькій області виділяють рівно половину зазначеної суми – 250 тисяч євро, як пояснила Олена Рудич, спеціаліст з розвитку громад проекту.

"Проекти будуть впроваджуватись у трьох напрямках: енергоефективність у закладах освіти, підтримка економічних ініціатив місцевих громад, зокрема сільськогосподарських кооперативів і підтримка несільськогосподарських малих бізнесових ініціатив різного роду", - каже вона.

Чернівецьку та Одеську область обрали пілотними регіонами для реалізації цього проекту, оскільки сільська місцевість тут найгірше розвинута, порівняно з рештою областей України.

Проект передбачає не лише фінансову підтримку ініціатив громад, а й навчання членів створених громадських організації у громадах щодо того, як розпоряджатися грантовими коштами і як залучати більше інвестицій для розвитку своєї громади. За фінансової підтримки Агентства розвитку Австрії буде охоплено більше 150 000 осіб, що проживають в обласних центрах, та принаймні 18 сіл, селищ та районів.

Як зазначив голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, проект стосується розвитку не лише новостворених об'єднаних територіальних громад, а і необ'єднаних. Термін впровадження проекту – 18 місяців – до травня 2018 року, після чого громади звітуватимуть про результати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme