Аббас підтримав позицію Трампа щодо ізраїльських поселень

Глава Палестини Махмуд Аббас підтримав позицію президента США Дональда Трампа, який закликав Ізраїль почекати з рішенням про створення поселень у Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан

Про це повідомили у прес-службі палестинського лідера, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Президент вимагає від Ізраїлю погодитися з закликом Трампа і всього міжнародного співтовариства зупинити діяльність зі створення поселень, в тому числі, в окупованому Східному Єрусалимі", - йдеться в заяві.

Зазначається, що уряд Палестини підкреслює свою прихильність принципу створення двох держав для досягнення миру на Близькому Сході.

Раніше Дональд Трамп попросив Біньяміна Нетаньягу дещо стримати поселенську активність на спірних територіях Ізраїлю і Палестини.

Нагадаємо, Ізраїль оголосив будівництво нових будинків на спірних територіях.

23 грудня Рада безпеки ООН схвалила резолюцію, в якій міститься заклик до Ізраїлю припинити будівництво поселень на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим. Причому, всупереч очікуванням, США не скористалися правом вето, а лише утрималися.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав резолюцію ООН ганебною і звинуватив в цьому адміністрацію президента США. Крім того Ізраїль вирішив скоротити внески до цієї організації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme