UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Звідки "Шахтарю" чекати біди від "Сельти"

"Шахтар" завершив зимові збори і уже завтра проведе перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи проти "Сельти"

Звідки "Шахтарю" чекати біди від "Сельти…

Команда з Віго ніколи не вважалася грандом європейського футболу, проте, відома тим, що може боляче покусати. У першому колі Прімери "Сельта" поклала на лопатки "Барселону", в Кубку Іспанії вибила "Реал", а нещодавно ледь не зупинила "Атлетіко". Спробуємо розібратися, в чому головний секрет успіху галісійської команди і чому її так бояться.

Новий злет команди пов'язують з приходом головного тренера Едуардо Беріссо, якого, до слова, в січні визнали найкращим тренером місяця в Іспанії. "Сельта" під його керівництвом вдало відчуває ритм гри, знає, коли потрібно захищатися, а коли вибігти в контратаку і покарати виснаженого суперника. Це і не дивно, адже Беріссо – учень легендарного Марсело Б'єлси, який відомий своєю педантичністю і дисципліною. Разом з Б'єлсою Беріссо розпочинав свою тренерську кар'єру у збірній Чилі, яка на чемпіонаті світу-2010 дійшла до 1/8 фіналу.

Зараз "Сельта" перебуває на 10 місці Прімери, проте від шостого місця, яке дає право кваліфікуватись у єврокубки відстає всього лише на 6 очок. Левову частку свого доробку команда набирає на "Балаїдосі", де виглядає особливо потужно – з 9 перемог у чемпіонаті 7 було здобуто саме на домашній арені. У єврокубках у цьому сезоні "кельти" вдома також ще не програвали.

Продовжує усіх лякати Яго Аспас. На рахунку форварда 11 голів у Прімері – більше лише у таких зірок, як Мессі, Роналду та Суареса. Зважаючи, що Яго не має поруч таких асистентів, як форварди "Барси" чи "Реала", то цей показник вартий уваги, і захисникам "Шахтаря" слід особливо вивчити цього нападника. Однією з найсильніших сторін "Сельти" є реалізація моментів – і це заслуга саме Аспаса, який помилок не пробачає.

Невідомо, чи так яскраво виблискував би Аспас, якби "Сельта" не так вдало використовувала фланги. Найбільша загроза йде з лівого флангу, де не дає спокою захисникам швидкісний Бонгонда. Справа ж створює небезпеку натуралізований данець Піоне Сісто, який здатен обіграти та небезпечно пробити.

Також "Сельта" любить володіти ініціативою та добре контролює м'яч – середній показник 52% володіння при 77% точних передач.

Найбільш проблемною лінією "Сельти" є захист – 36 пропущених голів у 22 матчах Прімери. Це один з найгірших показників у іспанському чемпіонаті. Якщо атаки флангами - сильна сторона "Сельти", то гра в захисті проти команд, які практикують таку тактику – ахіллесова п'ята галісійців. Не найкращим чином команда діє і при стандартних положеннях, де часто програє верхові дуелі. Зріст найвищого захисника Кабрала 184 сантиметри.

Загалом, "Сельта" це добре організований колектив, з яким Беріссо, до речі, використовує таку ж тактику, як і Фонсека в "Шахтарі" - 4-2-3-1, тому подивитися, хто кого обіграє в цій "шаховій" дуелі, ще цікавіше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme