Замах на вбивство чернігівського копа коштуватиме нападникам кількох років волі

У місті засуджено кількох обвинувачених у низці злочинів проти власності та життя

У Чернігові до різниїх термінів засудили зловмисників, які під час крадіжки намагалися вбити поліцейського з його ж зброї, повідомляє Depo.Суми.

У травні 2016 року обвинувачені, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, за попередньою змовою з метою викрадення чужого майна, вдвох проникли до приміщення однієї з квартир по вул. 1-го Травня у м. Чернігові, інший – залишився "на шухері",повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області..

Однак злочинний намір не довели до кінця, оскільки були помічені мешканцем будинку, який і викликав працівників поліції. Обвинувачені задля уникнення затримання умисно, з метою вбивства нанесли поліцейському удари, в тому числі й канцелярським ножем в обличчя та інші частини тіла, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження.

Під час сутички у поліцейського було викрадено зброю. Один із обвинувачених, з метою уникнення затримання та спроби втечі, здійснив п'ять пострілів у поліцейських. Але згодом зловмисники були затримані правоохоронцями на місці вчинення злочинів.

Вироком Деснянського райсуду Чернігова одного з обвинувачених за замах на крадіжку (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 КК України) засуджено до 3 років позбавлення волі, іншого за замах на крадіжку та замах на вбивство працівників поліції (ст. 348 КК України) – до 11 років позбавлення волі. Третього обвинуваченого засуджено до 12 років позбавлення волі за замах на крадіжку, замах на вбивство працівників поліції та відкрите викрадення табельної вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 262 КК України). Водночас, враховуючи невідбуту частину покарання за попереднім вироком, остаточно засуджено на термін – 13 років та 4 місяці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернігів

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme