Ярославському відкрили доступ до грошей ХТЗ

У Харкові суд зняв арешт із низки рахунків "Харківського тракторного заводу", власником якого є бізнесмен Олександр Ярославський

Ярославському відкрили доступ до грошей…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського райсуду Харкова від 2 лютого 2017 року.

До суду надійшли сім клопотань представника ТОВ "Торговий дім "Харківський тракторний завод" про скасування арешту майна, у кримінальному провадженні, що відкрила СБУ 11 березня 2016 року.

Завод просив зняти арешт на грошові рахунки у ПАТ "Укрсоцбанк" (у гривні, рублях, доларах і євро), ПУАТ "Фідобанк" (рублі, долари та євро), ПАТ "Банк Восток" (у гривні, рублях, доларах і євро), АБ "Південний" (у гривні, доларах та рублях), АТ "Укрсиббанк" (у гривні, рублях, доларах і євро), ПАТ КБ "Приватбанк" (у гривні) та Казначействі України (у гривні). Загальна сума арештованих грошових коштів не вказана.

Суд встановив, що на цей час УСБУ в Харківській області продовжує розслідування відносно посадовців ХТЗ за статтями "зловживання повноваженнями", "підготовка диверсії", "незаконне придання і використання технічних засобів отримання інформації", "розголошення державної таємниці", "порушення порядку здійснення міжнародної передачі товарів".

Незважаючи на це, адвокати ХТЗ наголосили, що арешт на кошти діяв від 13 квітня 2016 року, однак із цього часу ніякі слідчі дії у кримінальному провадженні не проводилися. Арештовані активи не є знаряддям і доказом у справі, арешт рахунків призвів до зупинки заводу тощо.

Прокурор, який здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні, в судовому засіданні не заперечував проти задоволення всіх клопотань ХТЗ. Слідчий УСБУ поклався на розсуд суду.

Вивчивши докази, суд ухвалив клопотання представника ТОВ "Торговий дім "ХТЗ" про скасування арешту майна задовольнити та зняти арешт із зазначених грошових рахунків підприємства.

У прес-службі ХТЗ кореспондентові Depo.Харків підтвердили факт зняття арешту з рахунків підприємства. За відомостями підприємства, на сьогодні з моменту запуску заводу вже виготовлено чотири трактори під маркою ХТЗ.

Довідка Depo.Харків. ВАТ "Харківський тракторний завод імені Орджонікідзе" - найбільший виробник колісних і гусеничних сільськогосподарських тракторів, будівельно-дорожньої техніки і тягачів в Україні. Підприємство було засновано в 1930 р., за свою історію випустило понад 3 млн одиниць тракторів та іншої техніки. В асортимент продукції входять колісні та гусеничні трактори різної потужності, бульдозери, тягачі, навантажувачі та ін. Традиційно поставляє продукцію на зовнішньому ринку – включаючи країни Європи, Азії, Африки, продукція сертифікована за європейськими стандартами якості.

Державі належить 27,6% акцій підприємства, 24,9% акцій - компанії "Тетра-Інвест" (Дніпропетровськ), 24,8997% акцій - ЗАТ "Алатау" (Харків), 14,35% акцій належать компанії "Фірма "Незалежність" (Харків). Усі три компанії афілльовані з бізнесом харківського підприємця Олександра Ярославського.

У 2015 році завод виробив близько 1600 тракторів - на 10% більше, ніж у 2014 році.
За підсумками року ХТЗ отримав чистий збиток у розмірі 218,05 млн грн, тоді як в 2014 році чистий прибуток становив 449,4 млн грн.

З 9 березня 2016 року Генеральний директор ХТЗ Владислав Губін залишив свою посаду, а з 10 березня за рішенням наглядової ради на цю посаду було призначено Андрія Коваля, який керував заводом у 2006 -2007 рр. (коли заводом володіла "група УкрСиббанку", на даний час – група DCH).

Після цього на коваля були відкриті кілька кримінальних проваджень. Майно та рахунки заводу були арештовані. Фактично, з березня 2016 року по січень 2017 року ХТЗ не працював.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme