UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Військові ветерани відтепер мають безкоштовний проїзд на лікування та відпочинок

Міністерський наказ поширюється на ветеранів військової служби, звільнених у запас або відставку з ЗСУ та колишнього СРСР

Військові ветерани відтепер мають безкош…

Ветерани військової служби отримали безоплатний проїзд до місця лікування та відпочинку, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".

Міністр вже підписав наказ "Про затвердження Порядку відшкодування ветеранам військової служби витрат, пов'язаних з проїздом для лікування та відпочинку в санаторіях і будинках відпочинку".

Дія наказу поширюється на ветеранів військової служби, звільнених у запас або відставку зі Збройних Сил України та колишнього СРСР.

Один раз на рік ветерани мають право на безоплатний проїзд у межах України залізничним (купе), водним або міжміським автомобільним транспортом до місця лікування та відпочинку у санаторіях і будинках відпочинку.

Оформлення та видачу військових перевізних документів здійснюють військові комісаріати за місцем перебування ветеранів на обліку. Підставою для їх видачі є наявність путівки до санаторію чи будинку відпочинку.

Військові перевізні документи оформлюються від місця проживання до місця, обраного ним для лікування чи відпочинку, та у зворотному напрямку.

Якщо проїзд ветерана військової служби здійснено без використання військових перевізних документів, відшкодування фактичних витрат за проїзд до санаторіїв та будинків відпочинку здійснюється військовими комісаріатами на підставі відповідної заяви та за умови пред'явлення ветераном невикористаних військових перевізних документів, а також проїзних документів, квитанцій та інших документів, що підтверджують фактичні витрати на проїзд, у тому числі, за користування постільними речами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme