UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вінницьких дітлахів познайомили з меланхолійним їжаком Вільгельмом

У Вінниці презентували казку про мрію, дружбу, віру в Світло, доброту і власну неповторність

Вінницьких дітлахів познайомили з меланх…

У Вінниці презентували дитячу казку письменниці Тані Стус "Їжак Вільгельм" з чарівними ілюстраціями вінницької художниці Анни Сарвіри. Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Послухати казку з вуст авторки прийшло півтора десятка дітей від 4 до 10 років з батьками. Перш ніж дізнатись історію їжачка, що жив у київському парку, дітям та дорослим розповіли трохи про Вільгельма Котарбінського, українсько-польського художника, якому присвячено книжку.

У самого ж маленького їжачка була велика та дивна мрія – побачити світло. Він був дивак, адже інші тваринки його виду спали вночі, а вдень шукали попоїсти, натомість Вільгельм шукав з чого починається світло. Допомогли йому здійснити мрію друзі – ворона, білка та голуби.

Дочитавши до кульмінаційного моменту історії, авторка запропонувала дітям згадати про своїх друзів та їх мрії і спробувати наблизити здійснення цих мрій. Для цього малята отримали кольорові листочки на яких написали чи намалювали мрію друга. Далі листочок потрібно було скласти у формі серця, притиснути до грудей і дуже-предуже побажати здійснення означеної мрії.

""Їжак Вільгельм" - це спроба показати батькам, якими важливими для дітей є свобода самовираження. Як важливо не перешкоджати дитячим мріям, потребам і схильностям, і як не варто до чогось аж дуже наполегливо дитину спонукати. Показати, що якою б дивовижною не була мрія, якщо йдеш за її покликом, тобі відкриваються всі шляхи", – розповідає Таня Стус.

Історія про мрію, дружбу, віру в Світло, доброту і власну неповторність надзвичайно сподобалась вінницькій малечі, тож більшість придбали книжку та отримали автограф від авторки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme