Від початку року Росія на Донбасі втратила щонайменш 80 осіб, - Бутусов

Журналіст Юрій Бутусов підрахував, що впродовж січня-лютого 2017 року бойовики на Донбасі втартили загиблими щонайменш 80 осіб

Як передає Depo.Донбас, Бутусов проаналізував повідомлення ватажків бойовиків і розповів про це на своїй сторінці у Facebook.

"За заявою представника "оперативного командування "ДНР" Едуарда Басуріна, "у період з 3 лютого, коли почалося загострення, загинули 45 осіб, з них четверо мирних жителів", тобто, робимо висновок, це з'єднання противника втратило (45 - 4) 41 найманця убитими", - повідомив він.

Бутусов зазначає, що раніше загальних цифр втрат ворог взагалі не називав, інформація була засекречена. Наразі ж, з оглаяду на те, що на фронті "ДНР" з 9 лютого фактично затишшя і зі зведень противника, обстановка спокійна, журналіст зробив висновки, що 41 бойовика "ДНР" вбито у період з 3 лютого по 9 лютого.

"Однак бої йшли з початку року, а значить, деякі втрати противник також поніс з 1 січня. Бої в Авдіївці почалися не 3 лютого, а 29 січня, великі втрати в боях почалися саме тоді. І незважаючи на заборону публікувати свої втрати, російські джерела заявили, що в період з 29 січня по 3 лютого 1-й корпус зазнав важких втрат, включаючи командира "3-го батальйону 11-го мотострілецького полку" Івана Балака, а також 4 найманців штурмового батальйону " Сомалі ", - пише журналіст.

Він зазначає, що тіла багатьох найманців "11-го полку" були кинуті противником на полі бою, на що скаржився терорист Ходаковський - це говорить про хаос і паніку.

"Всі ці серйозні втрати, які ми навіть орієнтовно встановити не можемо, але враховуючи, що противник був вибитий з двох укріплених позицій і всі його атаки були відбиті, ці втрати не поступаються українським, а, судячи з кинутих трупів - перевершують", - дійшов висновку Бутусов.

Стосовно втрат частин 2-го армійського корпусу окупантів журналіст нагадав, що прямо в Луганську був підірваний перший заступник командувача 2-го корпусу "ЛНР" Олег Анащенко. Однак офіційних втрат 2-го корпусу не оголошували.

"Сумарно за повідомленнями в соціальних мережах втрати противника в боях в 2017-му році склали лише в складі 1-го корпусу "ДНР" мінімум 70 бойовиків тільки убитими (кілька з початку року + деяке число з початку контактних боїв 29 січня + 41 з 3-го лютого). Більшу частину цих втрат, ворог зазнав у боях під Авдіївка, протягом короткого проміжку 29 січня- 8 лютого. Значно менші втрати, проте також зважаючи на все мінімум до 10 осіб, втратили частини 2-го корпусу в січні-лютому", - підсумував Бутусов.

Як повідомлялося раніше, в окупованому Донецьку на одному з кладовищ впродовж місяця з'явилося сто нових поховань.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme