UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Ужгороді за три роки жодна сім'я учасників АТО не отримала квартиру

Керівник ГО "Спілки учасників бойових дій "Об'єднані війною" Микола Марчишак зустрівся з головою Закарпатської облради Михайлом Рівісом

В Ужгороді за три роки жодна сім'я…

Про це Depo.Закарпаття повідомили у прес-службі облради.

Як зазначив Марчишак, за три роки жодна сім'я ужгородських бійців досі не отримала квартиру в обласному центрі Закарпаття.

"На сьогодні багато є таких родин, в яких виховуються більше двох діток, і які потребують поліпшення житлових умов. Деякі з них не мають фінансових можливостей винаймати квартиру і живуть в гуртожитках, тоді як за чинним законодавством мають право на першочергове отримання житла. Чимало є й бійців, котрі дістали поранення, контузію або каліцтво під час участі в бойових діях тапри виконанні обов'язків військової служби, які першочергово повиннні забезпечуватися жилою площею протягом двох років з дня взяття на квартирний облік. Однак, ніхто так і не дочекався від мерії довгоочікуваного ордеру на жиле приміщення", - зазначив він.

Рівіс зауважив, що процес забезпечення житлом учасників АТО та їхніх родин гальмується через недостатнє фінансування з боку держави. У процесі реалізації своїх прав бійці зіштовхнуться з чиновницькою бюрократією, а подекуди ігноруванням їхніх прохань.

Одним із варіантів виходу з цієї ситуації є виділення квартир померлих ужгородців, що перейшли у комунальну власність міста. Рівіс зателефонував міському голові Ужгорода Богдану Андріїву і попросив посприяти у прозорому та оперативному виділенні таких квартир бійцям АТО, які першочергово потребують покращення житлових умов.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme