В МінАТО називають перебільшенням чутки про обсяг контрабанди через лінію розмежування

Обсяг контрабандних перевезень через лінію розмежування з тимчасово непідконтрольними територіями Донбасу перебільшений

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, передає Depo.ua.

"Так звані нелегальні переміщення насправді дуже перебільшені тими, хто зараз розкручує це питання... Всі говорять, але доказів не надають... Це політичний шум", - сказав він.

У той же час він зазначив, що контрабанда в певних обсягах все-таки присутня, але пропорція з легальним товарообігом не порівнянна.

"Це не торгівля, адже немає перерахування коштів, тому що там немає банківської системи. Українці працюють на підконтрольних територіях, українські підприємства перевозять, українці виробляють електроенергію для українців, які живуть, у тому числі на неконтрольованій території. Тут немає не українського елементу", - заявив Черниш.

Черниш також заявив, що українська сторона в тристоронній контактній групі в Мінську готова піднімати будь-яке питання, пов'язане з "націоналізацією" підприємств в ОРДЛО.

У свою чергу радник голови СБУ Юрій Тандіт зазначив, що підприємства, які знаходять в окупованих районах Донбасу, але перереєстровані в Україні, не платять жодних податків бойовикам.

Нагадаємо, прем'єр Володимир Гройсман виступив проти самовільної блокади Донбасу, яка загрожує зривом опалювального сезону

В Україні вже третій тиждень триває блокада залізничних шляхів, якими поставляється вугілля з окупованих територій Донбасу. За весь час торгової блокади на Донбасі не змогли проїхати близько 580 поїздів

10 лютого учасники блокади Донбасу зааблокували основну магістраль Ясинувата-Костянтинівка. Блокада здійснюється на ділянці біля станції Фенольна.

У Кабміні допускають можливість віялових відключень з кінця березня в разі продовження повного блокування поставок вугілля з зони АТО.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme