UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві хочуть брати платню за встановлення мобільних вишок

У мерії та міськради пропонують провести інвентаризацію вишок, щоб відшукати порушників

У Миколаєві хочуть брати платню за встан…

Віце-мер Миколаєва Антон Турупалов заявив, що у місті оператори мобільного зв'язку, встановлюють вишки на будинках не завджи маючи на це дозволи та не сплачують оренду. Про це йшлося сьогодні, 15 лютого, на засіданні "транспортно-промислової" комісії міськради, повідомляє Depo.Миколаїв.

За словами Турупалова, щоб встановити вишку на певному об'єкті, оператори повинні укласти угоду оренди з власником, зокрема міськрадою, та сплачувати кошти. Однак в міськраді немає таких договорів, а кількість вишок зростає. "З розвитком 3G технологій вишки мобільного зв'язку ставляться кожен день. Я не бачу на них договорів оренди та дозволів. Я зв'язувався з операторами, вони підтверджують, що є проблеми з цим", - зауважив віце-мер.

Тому питання зі встановленням вишок та орендою мають врегулювати. Турупалов розповів, що в містах України є така практика оренди та сплати коштів. В Миколаєві в 2011 році міськрада затвердила порядок розміщення джерел електромагнітного випромінювання, зокрема вишок мобільного зв'язку поблизу житлових будинків. Однак у 2015 році порядок скасували. Тому депутати вирішили провести інвентаризацію, щоб відшукати встановлені без дозволів вишки. Як це робитимуть, поки самі не знають.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme