UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Бердянську довгожитель відсвяткував 95-річний ювілей

Бердянський художник Олександр Хоменко відзначив 95-річний ювілей

Про це повідомляє прес-служба мерії Бердянська, передає кореспондент порталу Depo.Запоріжжя.

Привітати ювіляра із днем народження сьогодні прийшли друзі, громадськість, колеги художники та педагоги, а також учні школи №4, праці у якій Олександр Омелянович присвятив майже 20 років свого життя.

Олександр Хоменко - самобутній художник, ветеран Другої світової війни. Народився він у селі Аджамка Кіровоградської області. Там закінчив середню школу та поступив до Одеського морського технікуму. У роки війни служив командиром відділення розвідки, пізніше - командиром взводу станції гарматного наведення протиповітряної оборони у відділенні розвідки. Бойові перемоги Олександра Хоменко неодноразово були відмічені орденами та медалями.

У період з 1948 по 1953 р.р. Олександр Омелянович навчається у Кіровоградському інституті на історичному факультеті. У 1964р. родина Хоменко переїжджає у Бердянськ. Саме тут Олександр Омелянович майже 20 років працював вчителем історії у ЗОШ №4.

Після виходу на пенсію почав активну творчу діяльність, працює художником-оформлювачем. За власною ініціативою відкрив дитячий гурток з малювання на громадських засадах при БК "Маяк".

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme