Терміново для Бойка: Луценко анонсував подання в Раду щодо махінацій з вишками

Генеральний прокурор України анонсував подання до Верховної Ради з проханням надати дозвіл на притягнення до відповідальності винних у махінаціях із закупівлею нафтових бурових веж у Чорному морі

Про це він заявив під час брифінгу за результатами року роботи, передає Depo.ua.

"У справі про нафтові вежі дає покази, хто дав вказівку встановити явно завищену ціну – замість 200 - 400 млн. дол. і хто проводив цю оборудку. Ці покази виводять слідство на фігури керівного складу "Нафтогазу України" і "Чорноморнафтогазу", – зазначив Луценко.

За його словами, Кацуба розповів, хто йому з братом завадив розжитися.

"Він вказує на того, хто пробував відбити шматок їхнього відкату. Наразі ми з колегами з ЄС, пробуємо знайти кошти від цих оборудок", – зазначив Луценко.

Він прогнозує, що суд ухвалить рішення про імовірну угоду з Кацубою, за місць вона набере чинності.

"Думаю, що зраду після цього відбудеться моє подання до Верховної Ради", – сказав Луценко.

Крім того, за словами Луценка, Кацуба визнав махінації з паливом і дав свідчення на керівників "Нафтогазу".

Нагадаємо, у червні Генпрокуратура затримала Олександра Кацубу у справі компанії "Газ Україна 2020" за двома статтями - створення злочинної організації та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Кацуба відомий за газовими махінаціями - здійснив закупівлю скандальних "вишок Бойка" за значно завищеною ціною. У жовтні 2015 року МВС оголосило у розшук колишніх заступників керівника "Нафтогазу" братів Олександра та Сергія Кацуб, які зникли 25 та 27 вересня. Він визнав провину наприкінці 2016 року. А 14 лютого він сплатив 100 млн грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme