Сумщина відповість на енергокризу дизельгенераторами

На даний час всі три генеруючі станції в області забезпечені пальним та працюють у нормальному режимі

Сумщина відповість на енергокризу дизель…

В облдержадміністрації відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС щодо безаварійного проходження опалювального сезону та сталого енергозабезпечення жителів області, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу сумської ОДА.

"Уряд провів засідання, на якому вирішено не вдаватися до відключення електричної енергії. Проблем з вугіллям, яке використовує Сумська ТЕЦ, наразі немає. Проте щодо електричної енергії, ми залежні від єдиної енергетичної системи України. Ситуацію тримаємо на контролі і сподіваюсь, що до віялових відключень електричної енергії справа не дійде", – наголосив голова ОДА Микола Клочко.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника обласного управління житлово-комунального господарства Петро Кондров, на Сумщині функціонує три генеруючі станції: Сумська ТЕЦ, Охтирська ТЕЦ та Шосткинська ТЕЦ. За словами представників підприємств, на даний час пальним для функціонування вони забезпечені і працюють у нормальному режимі. Визначені об'єкти господарської діяльності, котрі не підлягають відключенню від енергопостачання.

"На випадок відключення енергопостачання в області готові до застосування 319 одиниць дизельних електростанцій, із них 248 – стаціонарних та 71 – пересувних. Крім того, об'єкти охорони здоров'я, зокрема реанімаційні та хірургічні відділення, забезпечені автономними джерелами електропостачання", – додав Петро Кондров.

У підсумку засідання голова облдержадміністрації дав доручення протягом визначеного терміну розробити план заходів на випадок загострення ситуації з енергопостачанням. Головам райдержадміністрацій, міським головам, керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації – відповідно до компетенції забезпечити оперативне реагування у разі порушення сталого функціонування об'єктів життєзабезпечення.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Сумщина є однією з семи областей України, які першими відчують наслідки енергетичної кризи, яка виникла внаслідок нестачі антрацитового вугілля на українських ТЕС.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme