Суд закрив "квартирну справу" Лещенка

Печерський районний суд Києва закрив так звану "квартирну справу" народного депутата Сергія Лещенка, не знайшовши в ній складу злочину

Таке рішення суд прийняв у середу, передає Depo.ua.

Головуючий суддя заявив, що суд "постановив у справі про адміністративне правопорушення відносно Лещенка Сергія Анатолійовича… за ч.1 ст. 172 п.5 Кодексу України про адмінпорушення закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення".

Нагадаємо, що 6 грудня представник НАЗК намагався вручити народному депутату Сергію Лещенку адміністративний протокол щодо купівлі ним квартири в центрі Києва.

1 грудня НАЗК розпочато процедуру ознайомлення Сергія Лещенка з протоколом про адміністративне правопорушення.

6 вересня розгорівся скандал, що нардеп і журналіст Сергій Лещенко купив квартиру в центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 млн грн. Він пояснив, що велику частину грошей позичив у засновника "Української правди" Олени Притули, а ще деякі кошти - у своєї дівчини-діджея Анастасії Топольської.

7 вересня народний депутат від БПП Сергій Лещенко тимчасово склав повноваження члена правління партії "Демократичний альянс".

19 вересня НАБУ перевірило всі джерела коштів на цю квартиру і знайшло деякі порушення в отриманні Лещенком безвідсоткової позики від Притули. Водночас сам нардеп стверджує, що НАБУ все переплутало.

Наприкінці жовтня ГПУ почала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата БПП Сергія Лещенка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme