UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Слідком оголосив у розшук екс-депутата Держдуми, який отримав український паспорт

Слідчий комітет Росії виніс постанову про притягнення як обвинуваченого колишнього члена комітету Держдуми з безпеки і протидії корупції від КПРФ Дениса Вороненкова

Екс-депутату заочно інкримінується організація особливо великого шахрайства - рейдерського захоплення у 2011 році будівлі в центрі Москви вартістю 5 млн долл, передає Depo.ua з посиланням на "КоммерсантЪ".

Незважаючи на свідчення інших фігурантів розслідування на пана Вороненкова, Генпрокуратура двічі відмовилася вносити до Держдуми подання глави СКР Олександра Бастрикіна про позбавлення депутата недоторканності та притягнення його до кримінальної відповідальності. Тепер Вороненков оголошений в розшук.

Про те, що головне слідче управління СКР винесло заочне звинувачення на адресу Дениса Вороненкова і ініціювало його оголошення у федеральний розшук, "Комерсанту" стало відомо з джерел в Слідчому комітеті.

Останній зміг активізувати розслідування відносно пана Вороненкова тільки після того, як той склав депутатські повноваження. Раніше СКР безрезультатно намагався притягнути депутата Держдуми до кримінальної відповідальності за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі у складі організованої групи).

Нагадаємо, в інтерв'ю Цензор.НЕТ Вороненков розповів, що разом з дружиною переїхав до Києва ще в жовтні минулого року, не чекаючи закінчення строку повноважень депутата Держдуми. А 6 грудня 2016 року вже отримав громадянство України. На Росії екс-депутат Держдуми сьогодні фігурує у кількох кримінальних справах у статусі свідка.

У січні Денис Вороненков дав Генпрокуратурі України свідчення проти президента-втікача Віктора Януковича.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme